ویژگی مبلمان اداری ارگونومیک

ویژگی مبلمان اداری ارگونومیک

ویژگی مبلمان اداری ارگونومیک

امتیاز این صفحه:

امتیاز خود را ثبت کنید

پیش از خرید مبلمان اداری ارگونومیک، تا چه در مورد این مبلمان اطلاعات دارید؟ می‌­دانید دلیل برتری این مبلمان در چیست؟ هر کارمند در هفته میانگین 30 ساعت در پشت میز خود مشغول است، با توجه به تحقیقات، بدن انسان بعد از یک ساعت نشستن بر روی صندلی فشارهایی را در ستون فقرات، گردن و ناحیه‌­های حساس بدن خود احساس می‌کند. دلیل طراحی، ساخت و استفاده از میز و صندلی اداری ارگونومیک نیز رفع کردن همین مسائل است. در صورت توجه نکردن به این موضوع، در طولانی مدت سبب بیرون زدن دیسک کمر و گردن و عوارض دیگری خواهد بود که می‌تواند جبران ناپذیر باشد.

 

مبلمان اداری ارگونومیک

 

تفاوت مبلمان معمولی با مبلمان اداری ارگونومیک

خود کلمه­‌ی ارگونومیک یا Ergonomic مرتبط با رشته‌­ی مهندسی انسانی است که در تلاش برای طراحی لوازمی متناسب با استفاده­‌ی انسان است. دلیل برتری میز و صندلی کارمندی ارگونومیک در مقایسه با معمولی آن در راحتی و ایمن بودن برای اندام­‌های انسانی در صورت نشستن صحیح است. این کار سبب راحت بودن بدن در نشستن طولانی مدت می‌­شود و آسیب­‌ها را به حداقل و صفر خواهد رساند. یکی از ویژگی­‌هایی که استفاده از این مبلمان را برای ما آسان­‌تر کرده قابلیت تنظیم کردن قسمت­‌های مختلف آن است. در ادامه به بررسی ویژگی­‌های این مبلمان می‌­پردازیم.

اهمیت استفاده از مبلمان اداری ارگونومیک

هنگامی که بدن بعد از نشستن و انجام کار در طولانی مدت نیز خستگی زیادی را احساس نکند، به طور خودکار شاهد بالاتر رفتن روحیه و کیفیت کار خود خواهد بود. یکی دیگر از دلایل اهمیت این مبلمان حفاظت از سلامتی و بدن کارمندان است. نشستن بر روی یک صندلی معمولی که اصول ارگونومیک را رعایت نکرده است در نهایت باعث ایجاد دردهای ناخوشایند خواهد شد.

متناسب با ستون فقرات

پشتی مبلمان اداری ارگونومیک هماهنگ با شکلS  ستون فقرات طراحی شده و از فشار به این عضو کاملا جلوگیری می‌کند. جالب است بدانید این قسمت نیز با توجه به شیب و قوس کمر هر فرد می‌­تواند تنظیم شود. با توجه به طراحی منحصر به فردی که دارد هر فرد با نشستن بر آن احساس راحتی می­‌کند، چرا که پشتی آن کاملا کمر را قاب گرفته و در مدت طولانی نیز آن خستگی که صندلی­‌های معمولی به فرد می‌­دهند را برطرف کرده است.

زاویه­‌ی پشتی صندلی

یکی دیگر از ویژگی­‌های ایمن و کاربردی مبلمان اداری ارگونومیک قابلیت تغییر زاویه­‌ی تکیه­‌گاه آن است. زاویه­‌ی مبلمان معمولی از نشینمنگاه، نود تا صد درجه است. صندلی‌­های ارگونومیک قابلیت تنظیم تا صد و بیست تا صد و سی درجه را نیز به فرد خواهد داد. اینگونه فشار وارد به عضلات و ستون فقرات کمر در صورت نشستن صحیح به صفر خواهد رسید.

قابلیت تنظیم عمق نشینمنگاه

به صورت استاندارد عمق نشینمنگاه برای افراد قد بلند بیشتر است و برای قدهای کوتاه عمق کمی خواهد داشت. اهمیت این مسئله در فاصله­ی لبه­ی صندلی با پشت زانوها در هنگام نشستن است، فاصله­ی متناسب 3 انگشت است که باعث وارد نشدن فشار به پشت زانوها می­شود. به همین دلیل قابلیت تنظیم این قسمت در مبلمان ارگونومیک وجود دارد.

قابلیت تنظیم ارتفاع

طراحی مبلمان اداری ارگونومیک طوری انجام شده که قابلیت تنظیم ارتفاع را نیز داشته باشد، چرا که استفاده‌­ی هر فرد از یک صندلی باید متناسب با قد آن باشد و هنگام نشستن کف پاهای خود را بتواند بر روی زمین بگذارد. به طور معمول میزهای کار دارای یک ارتفاع استاندارد و ثابت هستند، به همین دلیل داشتن قابلیت تنظیم ارتفاع برای صندلی تا حد زیادی می‌­تواند کمک کننده باشد.

 

اهمیت استفاده از مبلمان اداری ارگونومیک

 

قرارگیری صحیح دست بر روی دسته

یکی از اصول صحیح نشستن، قرار گرفتن سطح آرنج بر روی دسته‌­های صندلی است، به طوری که بازوها با زمین در یک راستا و موازی قرار بگیرند. با توجه به تفاوت قد­ها، مبلمان اداری ارگونومیک قابلیت تنظیم ارتفاع دسته را به مصرف کنندگان ارائه می‌­دهد.

دسترسی به کل میز کار

در محل کار برای راحتی کارمندان باید صندلی­‌ها دارای چرخ­‌های متحرکی باشند که انجام امور آن­ها را آسان­تر می‌­کند. همچنین نکته­‌ی قابل توجهی که نباید آن را از یاد ببرید، متناسب بودن چرخ­‌ها برای کفپوش زیر آن است. گرچه به طور معمول کفپوش‌­های اداری سطحی صاف دارند و برعکس فرش حرکت چرخ بر روی آن­ها ساده صورت می­‌گیرد.

قرارگیری گردن در حالت مناسب

در بسیاری از مبلمان ارگونومیک شاهد داشتن پشت­‌سری هستیم. پشت‌­سری در صندلی‌­ها سبب فشار وارد نشدن به گردن و کتف می‌­شود. همچنین هنگام استراحت کوتاه تکیه دادن سر به آن یکی دیگر از کاربردهای مفیدی است که به کارمندان ارائه می‌­دهد.

کیفیت پارچه و مواد ساخت

پارچه و مواد به کار رفته در ساخت این صندلی­‌ها به گونه‌­ای است که در هنگام کار، کارمندان حداقل تعریق کمر را بر اثر تکیه دادن داشته باشند. طراحی منحصر به فرد این مبلمان سبب شده از بهترین متریال ساخت در آن بهره ببرند، معمولا روکش آن­ها از جنس چرم یا مخمل است.

طرز صحیح نشستن بر مبلمان اداری ارگونومیک

  • هنگام نشستن بر روی صندلی صفحه‌­ی مانیتور را در نظر بگیرید، قسمت بالایی مانیتور باید هم­‌راستا و موازی با سر فرد باشد.
  • گردن فرد در یک وضعیت آرام و ثابت باید قرار بگیرد، به همین جهت صاف بنشینید و بی جهت خود را خم نکنید.
  • بازوها باید موازی با زمین قرار بگیرد، برای رعایت این عمل می­‌توانید آن­ها را بر روی دسته صندلی و یا به صورت آزاد بگذارید.
  • برای جلوگیری از پا درد و زانو درد نیاز است گردش خون در پاها آسان و راحت انجام گیرد، جمع کردن پاها و قرار دادن آن­ها بر روی صندلی انجام این عمل را محدود می­‌کند، پس باید کف پاها به صورت صاف بر روی کف زمین قرار داشته باشند.

در نهایت یک صندلی ارگونومیگ قابلیت راحت­‌تر بودن بدن در این حالات را فراهم می‌­کند، از آن جهت که این صندلی­‌ها قابلیت تنظیم در قسمت­‌های مختلف را دارا هستند.

 

طرز صحیح نشستن بر مبلمان اداری ارگونومیک

 

جمع ­بندی

مبلمان اداری ارگونومیک یکی از پیشرفته­‌ترین آیتم­‌ها برای نشستن ­صحیح و مناسب کارکنان در اداره و یک دفتر است. احتمالا به آسیب­‌هایی که بدن در نشستن‌­های طولانی مدت (بر روی صندلی‌­های معمولی) می‌­بیند آگاه هستید. در کارمندان بیشترین علائم کمردرد، گردن درد و احساس درد و فشار در لگن­‌ها می‌­باشد. به همین سبب کارشناسان با ساخت این مبلمان که قابلیت تنظیم متناسب با بدن هر فرد را داراست این مشکلات را محدود و حتی به صفر رساندند. برای اینکه جواب صددرصد و کاملی از این مبلمان داشته باشید، حتما اصول صحیح نشستن را رعایت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات جدید