فضای کار اشتراکی برای کدام افراد و چه کسب و کاری مناسب است؟
فضای کار اشتراکی مناسب به فضایی گفته می شود که خدمات و امکانات متنوعی را برای صاحبین ایده جدید و کسب و کارهای استارتاپی فراهم می کند تا در صورت نبود شرایط مناسب و نیاز به کار گروهی بتوانند در این محل به راحتی کار خود را به اتمام برسانند. در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که فضای کار اشتراکی برای کدام افراد و همینطور چه کسب و کاری مناسب است؟ همراه ما باشید.
منظور فضای کار اشتراکی چیست؟
فضای کار اشتراکی یا به اصطلاح انگلیسی CoWorking Space بستری مناسب و کاربردی برای افراد و کسب و کارهای مختلف است که از توان مالی بالا برای انجام پروژه های مستقل یا تیم محور خود برخوردار نبوده و به فضایی مانند یک دفتر کار اشتراکی با امکانات مشابه نیاز دارند. این نوع از فضاها معمولا به صورت خویش فرما یا فریلنسر بوده و تمامی تجهیزات و امکانات کاری را برای پرسنل حاضر در محل فراهم می کند.
ویژگی های فضای کار اشتراکی مناسب
در حالت کلی یک فضای کار اشتراکی مناسب باید از ویژگی های متداولی برخوردار باشد که در این بخش ما این ویژگی ها را به صورت موارد زیر مطرح کرده ایم:
- امکان دسترسی شبانه روزی به محلی
- برخورداری از یک اتاق کنفرانس قابل رزرو و اجاره برای برگزاری جلسات و همایش های مختلف کاری
- برخوردار از شبکه اینترنت و همچنین وای فای
- دارای تجهیزاتی نظیر تلفن، رایانه، دستگاه فکس و پرینتر مشترک، دستگاه فتوکپی و…
- مجهز به سیستم سنترال برای برقراری ارتباط های داخلی
- دارای بخش های مختلف همچون آشپزخانه، سرویس بهداشتی، سالن انتظار مشترک، سالن رویدادها و کنفرانس، اتاق استراحت، نمازخانه و…
کاربرد فضای کار اشتراکی مناسب برای کسب و کارهای مختلف
مدل های مختلفی از حوزه کسب و کار می توانند برای انجام کارهای فردی یا تیمی خود با خرید اشتراک ماهانه یا سالانه از امکانات و قابلیت های فضای کار اشتراکی مناسب بهره ببرند. به طور مثال فریلنسرها، استارتاپ ها، نویسنده ها، تیم های کوچ ایده پرداز، طراحان گرافیکی، محققان و دانشجویان، سازمان های غیرانتفاعی، شرکت های اجرایی و تشریفات و یا شرکت های بزرگ با تعداد اعضای زیاد می توانند این فضا را برای مدتی مشخص اجاره کرده و از مزایا و امکانات آن همچون یک دفتر کاری مشترک استفاده کنند. این فضای کار اشتراکی مناسب گزینه های مختلفی برای هر یک از مدل های کسب و کار ارائه می دهد تا آنها متناسب با نیاز و خواسته خود از این امکانات اختصاصی در نظر گرفته شده برای این فضا بهره کافی را ببرند. به طور مثال در این قسمت ما سه گروه فیلنسرها، استارتاپ ها و نویسندگان را مورد بررسی قرار داده ایم:
فریلنسرها
فریلنسرها به جای کار در خانه یا محیط کافی شاپ ها می توانند از فضاهای کار اشتراکی با امکانات بیشتر و احساس حضور در جمع برای انجام پروژه های کاری خود استفاده کنند. در واقع امکانات و قابلیت هایی که یک فضای کار اشتراکی مناسب برای فریلنسرها در نظر گرفته؛ باعث می شود که آنها با صرف هزینه ای اندک و در هر ساعتی از شبانه روز مطابق برنامه کاری خود در کنار جمعی از افراد، کارهای خود را با انگیزه و انرژی بیشتر به پایان برساند.
استارت آپ ها
گروه دوم که به محیطی همچون فضای کار اشتراکی برای انجام پروژه های کاری خود به شدت نیاز پیدا می کنند؛ صاحبین ایده و گروه های استارتاپی هستند که با اهداف خلاقیت و نوآوری در زمینه طراحی و تولید محصولی خاص دور هم گرد آمده و به همکاری یکدیگر برای انجام کارها در فضایی با انعطاف پذیری بالا نیاز دارند. در واقع این تیم های کوچک با وجود چنین فضایی دیگر نیازی به رعایت تعهدات سنتی اجاره دفتر نداشته و ضمن استقلال خود با صرف هزینه ای کمتر می توانند شانس ارتباط و همکاری خود را برای سرمایه گذاری سایر شرکت ها و افراد حاضر در محل برای اجرای ایده آنها افزایش دهند.
محققین و نویسندگان
از دیگر اقشار جامعه که به محیطی غیر از خانه برای تمرکز و راحتی بیشتر در خصوص انجام کارهای خود نیاز دارند؛ محققین و نویسندگان هستند. این گروه برای نوشتن موضوعات خاص و انجام پروژه های خود به اتاقی آرام و مجزا نیاز داشته که مسائل جانبی نظیر رفت و آمد افراد نتواند آرامش و تمرکز آنها را به هم ریخته و کار خود را بر اساس برنامه زمانی تعیین شده پیش ببرند. فضای کار اشتراکی بستری مناسب برای حضور اینگونه از افراد جامعه بوده که با اجاره اختصاصی اتاقی مجزا در محیطی کاملا حرفه ای و آرام می توانند به مطالعه موضوعات مختلف و نوشتن کتاب و مقاله بپردازند.
مزایای حضور در فضای کار اشتراکی مناسب
افراد مستقل، استارتاپ ها، تیم های کوچک کاری و همچنین اعضای سازمان های بزرگ با حضور در فضای کار اشتراکی مناسب می توانند از مزایای زیادی برخوردار شوند که به طور نمونه ما چند مورد از این مزایای عضویت و حضور را در قسمت ذیل آورده ایم:
- کاهش هزینه های مازاد اولیه برای راه اندازی یک کسب و کار
- تقویت روحیه همکاری و مشارکت
- فرصت کار کردن در کنار کارآفرینان دیگر و امکان تعامل با آنها
- پرورش خلاقیت و تقویت مهارت های فردی و گروهی
- ایجاد تعادل بی نقص میان کار مستقل و کار با دیگران
- ساختار و انضباط بخشیدن به کار روزانه شما بدون دردسرهای حضور در راس ساعتی خاص
- امکان ملاقات و ارتباط با افراد دیگر
- امکان برخورداری از منابع، تجهیزات و فرصت های مشترک
- امکان دسترسی به نرم افزار و امکانات اداری
- قابلیت شبکه سازی در فضای کار اشتراکی
- محیطی امن و راحت برای تمامی افراد فعال و پویای جامعه