طراحی بیوفیلیک چیست؟ و چه اهمیتی در محیط اداری دارد؟
در این مقاله با شروع چکیده مختصری به بررسی طراحی بیوفیلیک یا طراحی سبز در محیط اداری خواهیم پرداخت. در ادامه خواهیم خواند که اساس و ارکان طراحی بیوفیلیک چیست؟ بیوفیلیک به معنای عشق به طبیعت و در واقع نشان دهنده علاقه ذاتی انسان به محیط طبیعی اطراف خود و تاثیر مثبت آن بر عملکرد ذهن و کارایی وی را نشان می دهد. با پیش بینی سازمان جهانی بهداشت مبنی بر افزایش بیماری ها و اختلالات روانی، طراحان و پزشکان بر آن شدند تا با آوردن طبیعت که به ذات انسان بر می گردد در محیط کار و زندگی مانع از تاثیر فزاینده زندگی شهری و ماشینی بر رفتار انسان شوند.
تاریخچه طراحی بیوفیلیک چیست؟
اصطلاح زیست گرایی یا طراحی بیوفیلیک چیست؟ و به چه صورت وارد فرهنگ لغت و زندگی امروزه شده است؟ بیوفیلیک از دو کلمه بیو که اشاره به هر موضوع که به صورت زنده و زیستی و طبیعی وجود دارد اطلاق می شود و بخش بعدی فیلیک (فیلیا) که پسوند نشان دهنده انس و علاقه به کلمه ای است که قبل آن آمده شده باشد. این عبارت اولین بار توسط اریک فرم در سال 1964 وارد فرهنگ لغت شد که نشان دهنده علاقه و گرایش روانی و ذاتی به هر چیزی که از طبیعت بیاید را نشان دهد. با پیدایش و گسترش زندگی شهری و بررسی و مشاهده عواقب ناشی از آن بر سلامت روان و جسم بشر، روان شناسان و معماران در پی تحقیقات و نتیجه گیری ها به فکر ایجاد فضای سبز و طبیعی و یا بیوفیلیک در محل کار و زندگی انسان برای جلوگیری از روند این قبیل مشکلات افتادند.
طراحی سبز یا طراحی بیوفیلیک چیست؟
تعریف طراحی بیوفیلیک چیست؟ تعریف طراحی بیوفیلیک در یک جمله، ضرورت فطری انسان به برقراری ارتباط با طبیعت همگام با ترفندهای استاندارد طراحی جهانی برای ایجاد محیط هایی با ویژگی هایی برای ارتفاع کیفیت زندگی بشر می باشد. در این میان نام پرفسور کلرت به چشم می خورد که ادعا دارد طراحی بیوفیلیک مدل تازه ای از معماری سبز است که باعث پیوند و ارتباط فطری انسان با طبیعت خواهد شد. همزمان با تلاش ها برای ایجاد اینگونه فضاها به مشکلات و محدودیت هایی برای انتقال مناسب این مدل فضاها و طراحی ها در زندگی امروزی نیز برخورده اند که تا حدودی می توان گفت کار را برای طراحان و اجرا کنندگان دشوار کرده است.
حرفه های درگیر در طراحی بیوفیلیک چیست؟
طراحی بیوفیلیک یک رشته بین رشته ای است که برای انتقال مفاهیم، علت بکارگیری، توجیه ضرورت بر اجرای آن و بسیاری عوامل دیگر نیاز به درگیری رشته های دیگر و بکارگیری چندین عنوان شغلی برای اجرای این طراحی می باشد که در زیر به این عناوین مرتبط و درگیر با طراحی سبز اشاره کرده ایم:
معماران، دانشمندان و محققان علوم طبیعی، شهرسازان و مدیران برنامه ریزی شهری، جامعه شناسی، متخصصان سلامت، روانشناسان، اقلیم شناسان، زیست شناسان، بوم شناسان، توسعه دهندگان و تمامی افرادی که می توانند این نیاز و پایداری رابطه انسان با طبیعت را ایجاد کنند.
ویژگی طراحی سبز برای محیط اداری
طراحی بیوفیلیک به منظور هماهنگی انسان با محیط طبیعی مورد توجه قرار گرفته است. این طراحی ابتدا در محیط خانه رواج داشت اما به مرور با هدف جلوگیری از تخریب محیط زیست به دفاتر و ادارات نیز راه پیدا کرد. در محیط اداری قواعد طراحی بیوفیلیک چیست؟ در طراحی دفاتر کاری و محیط اداری در این طراحی حداقل کاری که می توان انجام داد قرار دادن گیاهان زنده چه در گلدان و چه در خاک در محیط های خالی می باشد. طراحی دفاتر باید به گونه ای باشد تا انگیزه مثبت را برای افراد در محیط کار ایجاد کند. این روزها این نوع از طراحی از محبوبیت ویژه در میان انواع طراحی برخوردار است. این طراحی باید به گونه ای اجرا شود که گویی افراد در طبیعت مشغول به کار هستند. این کار را می توانید با ایجاد قفسه ها در راه رو و یا دیوارها در محیط اجرا کنید. گلدان های دیواری تحت عنوان باغچه عمودی کمک زیادی برای اجرای طراحی بیوفیلیک به ویژه در محیط های کوچک کرده است. برای انتخاب گیاهان نیز باید با متخصصی مشورت کرده تا گیاهان مناسب و سازگار با محیط انتخاب شود و عمر طراحی را زیاد کنند. شلف ها نیز از ابزار کمکی برای طراحی بیوفیلیک در اینجور محیط ها به شمار می روند.
مزایای طراحی بیوفیلیک در محیط اداری
در محیط اداری مزایای طراحی بیوفیلیک چیست؟ از مزیت های این طراحی تصفیه هوا و نور و شفافیت زیاد و مناسب برای انجام کار می باشد که در عملکرد کارمندان و آرامش ارباب رجوع بسیار موثر است. همچنین حس ذاتی انسان در علاقه و وابستگی به طبیعت در افراد ارضا شده که همین امر باعث احساس امنیت و شکوفایی و ارزشمند بودن کارمندان را در آنها تقویت می کند.
میزان تاثیر طراحی بیوفیلیک بر روی کارایی کارمندان
اختیارات و ملزومات کارمندان در طراحی بیوفیلیک چیست؟
در این قسمت از مقاله به این پرسش و چگونگی تاثیر آن بر عملکرد کارمندان در محیطی با طراحی بیوفیلیک صحبت خواهیم کرد. در طراحی باید به کارکنان و فضای مورد نیاز آنان برای کار اهمیت داد و اولویت طراحی در نظر گرفتن نیاز آنان باشد. پیش تر در مورد مزایای کلی طراحی بیوفیلیک در محیط کار و سایر محیط ها صحبت کردیم و از دلایل کلی اهمیت این کار گفته شد. در این بخش به چند مورد جزئی تر از فواید طراحی بیوفیلیک در محیط کار اشاره خواهیم کرد. بهره وری بالاتر از مواردی است که باید به آن اشاره کرد، به دلیل تماس انسان به ذات فطری و غرایز اولیه این افراد 15% از دیگر کارمندان کارایی بالاتری دارند. همچنین به دلیل افزایش سطح اکسیژن میزان خستگی مغز کمتر شده و تمرکز بیشتر در نتیجه آن اتفاق میفتد که بسیار مهم در راندمان کار است. همچنین این کیفیت محیط در رشد و شکوفایی استعداد افراد در محیط کار نیز بسیار موثر است.
شرکت افن با ارائه بهترین و با کیفیت ترین محصولات مبلمان اداری و تجهیزات اداری در خدمات شما همراهان گرامی می باشد. همچنین شما می توانید برای خرید انواع میز اداری، پارتیشن، صندلی اداری با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.