عوارض بد نشستن روی صندلی به مدت 8 ساعت در روز

عوارض بد نشستن روی صندلی به مدت 8 ساعت در روز

امتیاز این صفحه:

امتیاز خود را ثبت کنید

عوارض بد نشستن روی صندلی برای مدت طولانی بسیار زیاد است و عدم توجه به آنها می تواند منجر به کاهش طول عمر و پیری زودرس شود. انتخاب صندلی مناسب، تغییر در شیوه نشستن و توجه بیشتر به تحرک و ورزش همگی راهکارهای مناسبی برای کاهش عوارض زندگی کارمندی و 8 ساعت پشت میز نشینی می باشند. در ادامه مهم ترین عوارض و عواقب نشستن های طولانی مدت به شیوه غیر استاندارد را بررسی و راهکارهایی را برای آنها ارائه خواهیم داد.

تغییر شکل ستون فقرات؛ بدترین عوارض بد نشستن

ساختار بدن انسان به گونه ای طراحی شده است که در حالت عادی ستون فقرات باید شکل S داشته باشد. قرار گرفتن در این حالت کاملا طبیعی بوده و فشار به گردن و سایر بخش ها را ایجاد نمی کند. متاسفانه استفاده از صندلی اداری غیر استاندارد یا نشستن اشتباه و بد باعث میشود بدن حالت C پیدا کند. این مشکل برای بسیاری از کارمندان وجود دارد و با گذشت زمان در بالاتنه قوز بوجود می آید.
شاید در نگاه اول قوز کردن تنها فرم و ساختار بدن را تغییر دهد، اما واقعیت این است که فشار زیادی به شانه و کتف و حتی گردن نیز وارد می کند. به همین دلیل است که بسیاری از کارمندان با گذشت 5 یا 6 سال فعالیت و نشستن طولانی مدت 8 ساعت در روز روی صندلی درد در گردن و کمر و کتف را احساس می کنند.

سر درد و تاری دید به دلیل نشستن بد و طولانی

اگر توجه کرده باشید پس از پشت سر گذاشتن یک روز کاری سخت و نشستن طولانی مدت در حالت بد و غیر استاندارد، سردرد و تاری دید را احساس می کنید. بسیاری از افراد تصور می کنند که این سردرد و تاری دید به دلیل استفاده زیاد از کامیپوتر و زل زدن طولانی به صفحه نمایش آن است. نگاه کردن زیاد به صفحه کامیپوتر می تواند تنها یکی از دلایل بروز این مشکل باشد و درصد بالایی از آن به نحوه نشستن شما مرتبط می باشد. با فشارهای زیادی که به ستون فقرات وارد میشود، امکان گیر افتادن مهره های گردن وجود دارد. به همین دلیل جریان خون به مغز با اختلال مواجه شده و کاهش پیدا می کند. نتیجه این تغییرات در نهایت چیزی جز سردرد و تاری دید نخواهد بود.

افزایش احتمال سکته قلبی

یکی از بدترین شرایط زندگی کارمندی، عدم تحرک در 8 ساعت کار می باشد. این شرایط زمانی می تواند بدتر شود که روی صندلی غیر استاندارد بدون تحرک تایم کار را سپری کنید. متاسفانه افرادی که مدت طولانی بدون تحرک پشت میز می نشینند قدرت عضلانی خود را از دست می دهند. به همین دلیل مشکلاتی از قبیل تسلب شریان و سکته قلبی برای آنها بوجود می آید.

افسردگی به دلیل بد نشستن روی صندلی

محیط های کاری در اغلب مواقع پر از تنش و اضطراب می باشد و به دلیل فشار کار زیاد کارمندان برای مدت طولانی روی صندلی می نشینند. این شرایط می تواند به مرور مشکلات روحی و روانی متعددی را به همراه داشته باشد. چون عدم تحرک منجر به افزایش سروتونین و کاهش هورمون آندروفین شود. حتی اگر صندلی استاندارد استفاده می کنید، بهتر است هر یک ساعت یک مرتبه از جی خود بلند شوید و قدم بزنید و حرکات کششی انجام دهید.

تشدید واریس

از دیگر عوارضی که بد نشستن روی صندلی به همراه دارد، می توان به تشدید واریس اشاره کرد. قرار گرفتن پا برای مدت طولانی به صورت آویزان باعث میشود جریان خون با چالش مواجه شود. به همین دلیل باید ارتفاع صندلی متناسب با قد فرد تنظیم شود و کف پا به زمین زاویه 90 درجه ایجاد کند. علاوه براین، قدم زدن های کوتاه مدت در طول کار می تواند تاثیرات منفی صندلی های غیر استاندارد را کاهش دهد.

افزایش کمر درد به دلیل نشستن روی صندلی

متاسفانه بسیاری از محیط های کاری به منظور کاهش هزینه ها به سلامت کارکنان خود توجه ندارند. به طوریکه استفاده از صندلی های اگونومیک در محیط های کاری بسیار کم اتفاق می افتد. قسمت متحرک صندلی های اداری مشکلات زیادی را برای کمر بوجود می آورد. به همین دلیل بهتر است حتما از پشتی های طبی برای پر کردن قسمت گودی کمر بر روی این صندلی ها استفاده شود. در غیر این صورت کمر درد در کارمندان ایجاد میشود که می تواند به شدت بر راندمان و کارایی آنها تاثیر منفی ایجاد کند.

گردن درد

یکی از مهم ترین ویژگی هایی که برای خرید صندلی اداری باید به آن توجه داشت، قابلیت تنظیم ارتفاع می باشد. بسیاری از کارمندان پس از 8 ساعت کار در روز و نشستن روی صندلی با ارتفاع غیر استاندارد دچار گردن درد میشوند. ارتفاع صندلی باید به گونه ای تنظیم شود که علاوه بر قرار گرفتن کف پا روی زمین و ایجاد زاویه 90 درجه، گردن نیز روی میز خم نشود. خم شدن گردن و پایین انداختن آن حین کار به شدت به آن آسیب وارد نموده و باعث دردهای شدید میشود. این شرایط حتی می تواند بدن فرد را مستعد آرتروز کند.

پیری زودرس با بد نشستن روی صندلی

تعجب نکنید که نشستن طولانی مدت و اشتباه روی صندلی در حین کار باعث کاهش طول عمرتان میشود! بد نشستن روی صندلی می تواند به معنای نداشتن تحرک برای مدت طولانی باشد. شما به عنوان یک کارمند یا مدیر نباید به مدت طولانی روی صندلی بنشینید. چون عدم تحرک سرعت کوتاه شدن تلومورهای متصل به کروموزوم ها را افزایش می دهد. این به معنی افزایش سرعت پیر شدن بدن خواهد بود که قطعا حس خوشایندی نیست!

کاهش خلاقیت مغز

نحوه قرار گرفتن بدن در طول روز تاثیر مستقیم بر جریان خون در مغز دارد. ایجاد اختلال در جریان خون و تغییر در سطح هورمون ها همگی می توانند تمرکز و قدرت خلاقیت ذهن را کاهش دهند. علاوه براین، تصور کنید که برای مدت طولانی روی صندلی با نشیمنگاه سفت و غیر استاندارد نشسته اید. بدون شک در مدت زمان کوتاه کمر درد، سردرد، گردن درد را احساس می کنید که مانع از تمرکز و خلاقیت و ایده پردازی ذهن می شوند.

ابتلا به دیابت نوع دوم

همان طور که در طول متن اشاره شد، نوع صندلی که برای 8 ساعت کار استفاده می کنید و همچنین نحوه نشستن روی آن و میزان تحرکی که دارید، بر جسم و روح و روان تاثیر می گذارد. متاسفانه بسیاری از افرادی که پشت میز نشین هستند و شغل کارمندی دارند، به بیماری دیابت نوع دوم مبتلا میشوند. دلیل رخ دادن این مشکل عدم مصرف انسولین تولید شده در بدن است. افرادی که تحرک بالایی دارند می توانند براحتی انسولین تولید شده در بدن را مصرف کنند و نشستن های طولانی مدت خلاف این شرایط را بوجود می آورد.

درد شانه به دلیل نشستن روی صندلی بدون دسته

بسیاری از صندلی های اداری دارای دسته می باشند. قرار گرفتن دست ها در حین کار بر روی این دسته ها فشار وارد شده به شانه را کاهش می دهد. اگر برای مدت طولانی دست ها حالت آویزان داشته باشند، شانه ها افتاده شده و درد شدیدی را در قسمت کتف احساس می کنید.

چاقی شکم از رایج ترین عوارض بد نشستن روی صندلی

افرادی که برای مدت طولانی روی صندلی به حالت خمیده می نشینند به مرور چربی زیادی در قسمت شکم آنها تجمع پیدا می کند. علاوه نشستن اشتباه، نداشتن تحرک نیز در بروز این شرایط نقش دارند. چون کاهش تحرک باعث میشود بدن به اندازه استاندارد متابولیسم نداشته باشد و چربی سوزی کاهش پیدا کند.
علاوه بر موارد فوق، مشکلاتی از قبیل کاهش آنتی اکسیدان و مستعد شدن بدن در ابتلا به سرطان، مشکلات گوارشی، تخریب عضلانی همگی می توانند از عوارض بد نشستن روی صندلی برای مدت طولانی و 8 ساعت و نداشتن تحرک کافی به شمار روند.

کاهش عوارض بد نشستن روی صندلی

با توجه به تاثیرات نامطلوبی که نحوه نشستن روی صندلی بر سلامت جسم و روح ایجاد می کند، لازم است از رخ دادن آنها تا حد امکان جلوگیری نمود. چند راهکار برای کاهش عوارض بد نشستن روی صندلی عبارتند از:

خرید صندلی اداری بدون چرخ و استاندارد با قابلیت تنظیم ارتفاع
قرار دادن دسته ها در حین کار بر روی دسته های صندلی به منظور کاهش فشار به شانه
استفاده از بالشت های طبی برای پر کردن گودی کمر
استفاده از بالش نشیمن برای کاهش فشار به ستون فقرات و کمر
انجام حرکات کششی در طول کار برای گردن و کمر و دست و پا
بلند شدن از پشت میز و قدم زدن هر یک ساعت یک مرتبه
استفاده از غذای سالم، سبزیجات و میوه و آب در حین کار به جای فست فود

خرید صندلی اداری استاندارد

آفن از بزرگترین مراکز و تولیدکنندگان مبلمان اداری و میز مدیریت و صندلی اداری ارگونومیک می باشد. این مجموعه محصولات بسیار متنوعی را بر اساس استانداردها تولید و با قیمت مناسب و بهترین متریال به سراسر ایران ارسال می کند. تمام محصولات آفن به صورت اینترنتی قابل سفارش بوده و با راه های ارتباطی پایین صفحه نیز می توانید اطلاعاتی از قیمت مبلمان اداری کسب کنید وسفارش تلفنی خود را ثبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات جدید