12 نکته کاربردی در طراحی اتاق استراحت

12 نکته کاربردی در طراحی اتاق استراحت

امتیاز این صفحه:

امتیاز خود را ثبت کنید

طراحی اتاق استراحت یک محیط کاری یکی از مهمترین طراحی ها در این محل است. طراحی درست در این مکان به افزایش راندمان کار کمک شایانی می کند. برای همین است که برای این گونه از طراحی ها باید دقت بیشتری داشته باشیم. در این مقاله ما طراحی اتاق استراحت در یک محیط کاری را بررسی می کنیم.

طراحی اتاق استراحت در یک محل کار

اتاق استراحت و اتاق انتظار در دفاتر کاری و محیط های اداری یکی از مهمترین بخش های فضای اداری به شمار می رود. باید در طراحی و چیدمان اتاق انتظار بسیار دقت به خرج داد، چرا که قسمت بسیار مهمی برای مشتریان می باشد و چنانچه آنها ناراضی و خسته شوند، می تواند به کسب و کار خودمان لطمه بزرگی وارد شود. طراحی اتاق انتظار در این محل ها یک کار اصولی و مهم است. در این قسمت به ذکر مواردی که باید در هنگام طراحی به آن ها دقت بیشتری شود می پردازیم.

1- پوشش دیوارها
نوع پوشش در هر محل کاری بسته به نوع کار آن متفاوت است. اگر این محل کار یک مرکز درمانی باشد. باید از پوششی برای این دیوارها استفاده کرد که قابل شستشو و ضدعفونی باشد. به علت احتمال وجود عوامل بیماری زا در این گونه مراکز استفاده از رنگ های روغنی و یا سطوح قابل شستشو بسیار مهم است. در این گونه مراکز بهتر است که در محل برخورد صندلی اداری به دیوار از زه پلاستیکی یا چوبی جهت جلوگیری از صدمه دیدن دیوار استفاده شود. در طراحی اتاق انتظار یک اداره یا طراحی اتاق انتظار یک دفتر بیمه استفاده از ضروری نیست.

2- پوشش کف اتاق استراحت
این نوع کفپوش ها نیز در نوع محل متفاوت است. در مراکز درمانی بهتر است از کفپوش هایی استفاده شود که هنگام شستشو با مواد ضدعفونی کننده آسیب نبینند و دچار فرسودگی نشوند. اما کفپوش یک اداره را می توان از نوع موزاییک و یا سنگ با رنگ مناسب استفاده کرد. در این محل ها هم استفاده از نوع کفپوش که بتوان به سادگی تمیز شود بسیار کاربردی است.

3- استفاده از دکوراسیون مناسب
در هر محل کاری بسته به نوع ارائه خدمات باید به دکوراسیون مناسب آن نیز هنگام طراحی اتاق استراحت فکر کرد. این دکوراسیون باید با لوازم داخل اتاق همخوانی داشته باشد. ایجاد یک هارمونی زیبا در استفاده از لوازم به این محل حس آرامش بیشتری می دهد.

4- مبلمان در طراحی اتاق استراحت
مبلمان نیز یکی از وسایلی است که باید با دیگر لوازم داخل اتاق همخوانی داشته باشد. استفاده از نوع مبلمان مناسب برای هر نوع محل کاری به طراحی شما یک زیبایی ویژه می دهد. مثلا در محل های کاری که تعداد مراجعه کننده زیاد است باید همیشه تعداد مبلمان به اندازه مراجعه کنندگان باشد. اگر محل کار یک مرکز درمانی و یا طراحی اتاق استراحت مطب پزشک است باید به اندازه ارتفاع مبلمان اداری و صندلی اداری برای راحت تر نشستن بیماران توجه نمود.

5- جنس روکش مبلمان
این مورد هم به محل کار بسیار بستگی دارد. در محیط کاری مانند اداره لازم است که جنس مبلمان و یا صندلی های استفاده شده طوری باشد که در اثر نشستن افراد عرق نکند. و یا فلزی نباشد که باعث ایجاد سر و صدا در محیط شود. در مراکز درمانی جنس مبلمان بهتر است از نوعی باشد که بتوان آن ها را شستشو و ضدعفونی نمود. استفاده از چرم مصنوعی در طراحی اتاق استراحت یک مرکز درمانی بسیار کاربردی است.

6- رنگ مبلمان
رنگ مبلمان در ایجاد حس آرامش و زیبایی بسیار مهم است. در یک محیط اداری بهتر است از رنگهایی در مبلمان استفاده شود که در اثر استفاده زیاد کثیفی را زیاد نشان ندهند. استفاده از رنگ های قهوه ای و خاکستری در این محل ها بهترین گزینه است. اما در مراکز درمانی بهتر است از رنگ های ملایم و شاد استفاده کنید. رنگهای سبز، کرم و لیمویی در این موارد توصیه مناسبی است. باید توجه داشته باشید که همخوانی رنگ مبلمان با میز اداری بسیار مهم است و می تواند تاثیر بسیار زیادی در دید مراجعه کنندگان بگذارد.

7- تزئینات در اتاق استراحت
استفاده از عناصری که به تزیین اتاق کمک کند بسیار در طراحی اتاق انتظار موثر است. مثلا می توان از چند تابلو و یا شمعدان در این اتاق استفاده نمود. این گونه از لوازم حس آرامش بخشی به مراجعه کننده القا می کند.

8- استفاده از لوازم سرگرم کننده
این گونه از لوازم را برای قابل تحمل تر کردن گذشت زمان به کار می برند. مانند تلویزیون و رادیو و یا چند مجله برای خواندن.

9- نورپردازی مناسب
استفاده از نور در ایجاد آرامش به همگان ثابت شده است. در طراحی اتاق استراحت یک محل کاری باید از نور به عنوان یک آرامش بخش استفاده نمود.

10- استفاده از وسایل گرمایشی و سرمایشی
این گونه از لوازم در یک طراحی اتاق استراحت بسیار ضروری است. باید این گونه از اتاق ها به وسایل گرمایشی و سرمایشی مناسب با فصل تجهیز باشند.

11- طراحی سرویس بهداشتی برای اتاق استراحت
برای هر مکانی وجود سرویس بهداشتی یک امر ضروری و لازم است. طراحی اتاق انتظار نیز باید به گونه باشد که یک سرویس بهداشتی مناسب محل کار در آن مشخص شده باشد. مثلا سرویس بهداشتی برای یک مرکز درمانی باید بر طبق نیاز بیماران مراجعه کننده باشد.

12- استفاده از گیاهان طبیعی و یا مصنوعی در طراحی اتاق
گیاهان همیشه حس آرامش بخشی به افراد القا می کنند. استفاده از گیاهان طبیعی و یا در صورت عدم امکان استفاده از گیاهان مصنوعی نیز در ایجاد این حس به شما کمک می کند. شما می توانید مبلمان اداری با بهترین قیمت ها را در وبسایت رسمی مبلمان اداری آفن مشاهده کرده و در صورت انتخاب هرکدام از محصولات آنها را به صورت اینترنتی خریداری نمایید تا در کوتاه ترین زمان ممکن آنها را دریافت کنید.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

مناسب ترین ترکیب رنگ برای دکوراسیون و مبلمان اداری
دکوراسیون اداری مدرن و جدید با طراحی های جذاب
طراحی بیوفیلیک یا طراحی سبز در فضای اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محصولات جدید